Прокоба тегне над семейството на Апостол Карамитев

0

Прокоба тегне над семейството на великия и незабравим Апостол Карамитев. Актьорът си отиде преди 47 години от скоротечен рак на черния дроб и въпреки неистовите усилия не успя да завърши последния си филм „Сватбите на Йоан Асен“. Единственият на снимачната площадка, който знае за болестта му е режисьорът Вили Цанков. За да съхрани заснетите кадри с големия актьор постановчикът решава Коста Цонев да направи последните сцени. Жена му, актрисата Маргарита Дупаринова, надживява мъжа си с 32 години.

 Сега прокобата на рака застигна и снахата на Апостол Карамитев. Жената на сина му Момчил, италианката Габриела ди Саверио си отиде от коварното заболяване, което не успя да пребори.

„Много ми е мъчно! Сбогувам се постоянно с жена ми! Търсихме какви ли не лечения, дори стигнахме до Китай в болница „Фуда”, но съжаление краят бе фатален”, сподели през сълзи Момчил, който е режисьор по образование. През май миналата година Карамитев публикува информация за болестта на жена си в своя Фейсбук профил. Че е диагностицирана с рак и има нужда от средства, за да продължи битката. Дамата избират нестандартно лечение на китайската медицина пред класиката, защото лекарите в Италия били единодушни, че Габриела не би могла да издържи операцията. Тогава на молбата му за събиране на средства откликнаха много българи.

Завършила в Рим, съпругата му е работила като моден дизайнер повече от 20 години, като последните беше неотлъчно до мъжа си във филмови и театрални продукции. Двамата бяха неразделни 31 години имат син Марко, който се занимава със счетоводство, женена е за италианка има две деца – Едуардо на 12 години и франческана  на 9.

 Момчил и Габриела имат интересно запознанство. През 1989 година синът на Апостол Карамитев заминава на специализация в Италия. Промените на 10 ноември го заварят в Австралия. Там иска да се включи театрална трупа с чиито членове се запознава на фестивал в Братислава. Седмица преди да тръгна за Австралия негова приятелка го запознава с Габриела, която също пътува за зеления континент. Тръгват от Рим за Сидни с индийски самолет, защото компанията предлага доста изгодни цени. Полетът трае 24 часа и когато пристигат, Момчил се съмнява дали някога пак ще се качи на самолет през живота си. Вижда се с колегите си актьори, но разбира, че групата за която е дошъл се разпаднала. Разочарован изпива много водка и се обажда на Габриела. Отиват заедно на кино, след седмица се прибират в Рим и оттогава не се разделят.

В Рим Момчил записва да учи кинорежисура, за да се издържа е реквизитор с театър. За късмет печели зелена карта за САЩ и така с жена си отива да живее в Лос Анджелис.  Момчил се занимава с режисура, като изкарва и курс по кинодраматургия.  Снима се в малки роли „В момче за един милион долара” с Хилари Суонк и в епизод на сериала „Кости”. След 20 години се прибират в Италия но гостуват често в България. Момчил режисира два  документални филма, единият от които е  за баща му, пише „Галерия”.

Прегледана: 9451

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече