Ето ги внуците на Стефан Данаилов

0

Стефан Данаилов не доживя синът му Влади да го дари с родно внуче, но през целия си живот е обичал като свои децата на доведения си наследник Росен Цанков, пише „Ретро“.

 Приживе Ламбо не веднъж е споменавал, че внучетата  на съпругата му Мария са и негови и ги обича, сякаш със собствена плът и кръв. Въпреки че нямат биологична връзка, вероятно времето, прекарано с едни от най-големите ни актьори, е повлияло на Виктор и Александър също да припознаят изкуството за свой път. Докато бяха все още тийнейджъри, Данаилов обичаше да се шегува, че не искат да чуят за театъра. Макар да се опитва всячески да ги накара да заобичат сцената трудно се съгласявали да ходят на примерите му. Към днешна дата обаче и двамата са косвено свързани с призванието на Ламбо.

 Внукът му Виктор е след най-талантливите ни млади оператори, а в момента работил за продуцентската компания на създателя на сериала „Под прикритие“ Димитър Митовски. Внучката Александра, се знимава с рисуване, но освен това работи в екипа на младежко радио.

 Всъщност Виктор и Александра са близнаци. Те са деца на Росен, който е син на Мария Данаилова от първия й брак с режисьора Вили Цанков. Самият Росен също е завършил операторско майсторство в НАТФИЗ и започва кариерата си като оператор, но по-късно се пренасочва към продуцентска дейност.

 След смъртта на Ламбо имаше спекулации относно неговото наследство и завещание. Още докато не беше постъпил в болницата, артистът сподели, че ще остави на всичките деца по нещо.

Прегледана: 5267

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече