Ген. Мутафчийски – любимец на Борисов и кандидат за президент на ГЕРБ

0

Бойко Борисов намери покрай най-голямата криза за човечеството опонент на Румен Радев

Най-голямата криза в днешната история на човечеството – войната с коронавируса, роди нов герой. Генерал проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Военна болница и ръководител на Националния оперативен щаб за борба с Ковид-19, се превърна в любимец на цяла България след емоционалната си реч и неуморна координационна работа на „първа” линия.

Главоломно нарасналата популярност на военния лекар в генералска униформа е подтикнала премиера Бойко Борисов вече да сондира мнения сред приближените си експерти дали професор Мутафчийски би бил адекватна кандидатура на ГЕРБ за президентските избори през есента на 2022 г., научи „Уикенд”


„Според социологическо проучване, направено за нуждите на нашата партия миналата седмица, генерал Мутафчийски има одобрението от над 68% – почти два пъти повече в сравнение с президента Румен Радев. Проучването беше направено с друга цел – да се видят нагласите на хората дали Оперативния щаб се справя със задачите си и добре разяснява ситуацията на народа. Оказа се, че хората възприемат Мутафчийски не просто като лекар и говорител на Кризисния щаб, а като решителен мъж с държавническо мислене. Няма съмнение – генерал Мутафчийски е новият любимец на България!”, категоричен бе пред „Уикенд” човек от вихрушката на ГЕРБ.


Всъщност, Бойко Борисов отдавна е открил за себе си качествата на Венцислав Мутафчийски, твърди източникът ни. Още преди година министър-председателят предложил на военния лекар поста на здравен министър, вбесен от някои действия на Кирил Ананиев. Мутафчийски обаче отклонил поканата и така Ананиев запазил поста си.


Политическите анализатори вече вещаят голямо политическо бъдеще пред Венцислав Мутафчийски, който има безспорно по-голям авторитет от Румен Радев даже сред военните. „Ген. Мутафчийски е уважавана личност от всички военни заради участието му в медицинската евакуация на войниците ни в Кербала. Оперирал е и в Афганистан, спасил е десетки войници. Храбър и достоен мъж!”, правят бърз преглед на биографията му в редиците на ГЕРБ.


„Идеята на Бойко Борисов е ген. Мутафчийски да не бъде само кандидатът на ГЕРБ за президент, а на всички десни партии.
Разбира се, дотогава много вода ще изтече”, издават от обкръжението на премиера. Засега Борисов отказвал да коментира публично плановете си за генерала. „Първо да спечелим войната с коронавируса, всичко друго е на заден план”, отвръщал премиера на въпроси, свързани с политическото бъдеще на генерал Мутафчийски.

Прегледана: 3746

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече