Собственикът на „Уолтопия” няма висше образовние, не знае английски и не щастлив

0

Покрай пандемията с коронавирус страната през последните дни се заговори за скандалния бизнесмен Ивайло Пенчев,  собственик на „Уолтопия”, компания водеща в световен план за изработка на изкуствени катерачни стени.

Пенчев обяви че дарява 222000 лв. на Александровска болница за 5 медицински вентилатора, по-точно апарати за обдишване, но при условие, че те ще се използват с предимство от служителите на компанията му, няколко свързани фирми и техните родители. От Александровска болница категорично се възпротивиха на условията и върнаха дарението.

 Социалните мрежи завряха от негативни коментари за Ивайло. Роден е във Велико Търново и не е дете на някой първенец от времето на соца. Родителите му били учители.  Възпитаник е на математическата гимназия със специалност физика. В казармата Ивайло започна да пиша роман, научна фантастика, обаче ръкописа се загубил. Учил до четвърти курс физика в Софийския университет. Тогава решил временно да спре следването си. Започнал да върти бизнес и прекъснал уж за една година, после за още една и така никога не дошло време да завърши образованието си. Откровен е, че не знае добре английски език, който в наши дни се смята за задължителен за постигане на какъвто и да е успех.

 Най-трудните му години са в периода след промените през 89-та година. Тогава родителите му са съкратени, семейство остава без пари. Самият той споделя, че бил съвършено беден по онова време. Родителите му са изпращали по 10 – 15 лв на месец, а се хранил със свинска мас и чесън.

Тежката житейска и финансова ситуация все пак го мотивира да търси начин за развитие – първият му бизнес бил йо-йо. Правили го с един негов приятел, но не постигнали успех. Успоредно с това Ивайло карал такси,  но не му  било достатъчно и решил да се пробва в други сфери.

Със съученици от математическата гимназия направили фирма за опаковка и произвеждали и продавали найлонови торбички.Всъщност това е период, в който почувствал страх за живота си. В онези смутни години имало контрабандни вносители на торбички.

„Бяха сикаджийски канал, заплашиха, ме че ще ме убият. Тук не ставаше въпрос за богатство, но бяха мръсни хора”. През 1996-та година Ивайло поставя началото на най-успешния си бизнес- компанията за изкуствени стени за катерене. Великотърновския бизнесмен открай време бил запален катерач. Някъде след втората година от създаването на компанията си дава сметка, че може да стане най-добрият в света и в крайна сметка го постигна.

Преди две години Ивайло разкри, че богатството му възлиза на 200 милиона лева.

 Парите разбира се променят живота му. Направили го по-спокоен и малко по-тревожен.

Хобитата му днес също са различни –  открива страстта си към летенето и изкарва „шофьорска книжка” за самолет.

„Чакам да излезе курс за хеликоптер, за да изкарам и него. Сега съм се наканил да си купувам различни самолети и хеликоптери”, разказва Ивайло

50-годишния бизнесмен има зад гърба си 4 деца от 3 жени. Признава, че не е най-добрият баща на света.

„Не съм обръщал достатъчно внимание и време на децата и жените с които съм бил.  За което съжалявам. Мога да кажа, че сега имам добра връзка със синовете си”, признава Ивайло

 И въпреки многомилионното си богатство, бизнесменът е откровен, че това не е щастието.

„Липсва ми нещо да се нарека щастлив. Не мога да кажа какво точно. Не съм нещастен, добре съм,  доволен съм, добре живея, но щастлив не съм сигурен какво означава” откровен е един от най-богатите и скандални българи, пише „Галерия”.

Прегледана: 4307

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече