Инсулт прикова за леглото мъжът на Янка Рупкина

0

 81-годишната народна певица Янка Рупкина не се страхува от коронавируса. Макар да спада към най-рисковата група хора, при които заразата е изключително опасна. Фолклорната легенда се притеснявала повече дали нейният съпруг ще успее да прескочи вируса, защото наскоро бил покосен от масивен инсулт, който го приковал за леглото, научи people.bg

 Рупкина се грижила денонощно за него, но когато дошла епидемия се притеснява за здравето му. Мислила, че ако стои прекалено много време при него може и да го зарази. Затова често излизала в района на жилището им – около столичния площад Славейков и стояла на въздух. Присъствието и не остава незабелязано от рехавия поток хора по време на карантина. За да повдига духа им в тези трудни времена Янко обичала да попява. Хората с маски спирали да я снимат с телефоните си отминавали, но тя самата не ползва такъв.

„Просто мисля че Бог ме пази, защото оцелях в  една тежка катастрофа и мисля, че пак ще оцелея. Самолетната катастрофа на летище София с Паша Христова и танцьорите. Така че дано Бог ни пази,  както и вас, хората, приятелите.

„Нужно е да се предпазваме с каквото можем, да пазим близките си, но то се налага човек да излезе”, коментира народната певица.

От 2015 година Янка получава пожизнена пенсия от 700 лв. за заслуги към държавата. Гласовитата певица признава, че с болен мъж у дома парите не стигат за нищо за това продължава да работи, когато има възможност. Покрай карантината „изгоряла” с няколко планирани участия, пише „Ретро”.

Прегледана: 3506

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече