Райна Кабаиванска преподава нелегално на студенти

0

Оперната Прима Райна Кабаиванска се оказа голяма бунтарка, която не спазва наложените мерки в Италия заради коронавируса,  научи people.bg

 Вече два месеца тя не може да работи, защото Консерваторията е затворена. Като истински отдаден преподавател обаче Райна не може да изостави студентите си и продължава да обучава част от тях тайно от дома си, пише „Галерия”.

„Учениците ми идват нелегално вкъщи. Не останаха много тук, повечето се прибраха по родните си места. Ще продължават да идват у нас, докато не ми наложат някоя грамадна глоба. Има такава опасност, но не мога да оставя децата“, признава оперната легенда.

 Заради наложените забрани Кабаиванска не може да се вижда с никого от обкръжението си. В момента тя няма как да работи с пианиста си, защото той не живее в Модена, къде тя се намира. Оперната прима няма право да излиза из града. Забранени са срещите и с дъщерята на певицата и внуците и. Вече няколко седмици тя не може да ги види, прегърне или целуне. Чуват се единствено по телефона.

Сега голямата оперна прима използва времето си да подреди дома си, да разчисти ненужното в него.

„Вкъщи винаги има какво да се прави. Разни чекмеджета пълни с книги. Имам цял долап с ноти, които трябва да сложа в ред. Реших най-после да прослушам стари мои плочи и се ужасявам колко лошо съм пяла. Сега съм учителка и хващам само недостатъците. Снощи като се чух и си казах :”Трябвало ми е навремето една старица, каквато съм аз в момента, да ме научи как се пее” признава с чувство за хумор Кабаиванска.

Прегледана: 3173

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече