Катастрофата с инвалида съкратила живота на бащата на Румен Радев

0

Бащата на президента Румен Радев Георги издъхна миналия петък на 82 години след тежко боледуване във ВМА.

Новината за кончината на дългогодишния шеф на електроснабдяването в Хасково бе съобщено от премиера Борисов . Малко преди това Румен Радев разкритикува решението за удължаване срока на извънредното положение. Георги Радев, който от години живее съпругата си Станка в село Славяново постъпва по спешност във ВМА в началото на март. Известно е, че имал стомашни проблеми, които е възможно да са били усложнения след по-тежко заболяване.

 Бащата на президента живее втори живот от 55 години.  Той оцелява по чудо след жестока катастрофа с товарна кола през 1964 година. Тогава бъдещият президент едва на година, а Георги Радев пътуват за Маджарово. Шофьорът на товарната кола обаче не може да вземе остър завой и машината се озовава в дере. Лекарите го спасяват по чудо, а той прекарва шест месеца в санаториум край Варна, за да се възстановява.

 Цели шест години след инцидента не работи, а изхранването на семейството пада върху плещите на съпругата му Станка, която дълги години работи като счетоводител в горското стопанство в Хасково.

 Родителите на президент се премества в Славяново където е родното място на Георги, след пенсионирането си.

Името на Георги Радев бе забъркано в скандал през 2018 година, когато се оказа, че възрастният човек е блъснал с автомобила си инвалид с  триколка на кръгово движение в Харманли. За инцидент се разбира след произшествието, защото пострадали няма. Появиха се твърдения, че е направен опит катастрофата да бъде прикрита. Неочаквано в някой медии се появяват видео кадри от инцидента.  Президентът обвинява управляващите, че незаконно разпространяват записите. Прокуратурата и тогавашният вътрешен министър Валентин Радев разпорежда проверка.Явилият се на местопроизшествието полицаи бе уволнен, защото не е съставил на Радев-старши акт,  а е глобол инвалида. Следват наказание на други негови колеги, последствие съдът връща уволнения полицай на работа. Инвалидът с  триколката няма никакви претенции към Георги и двамата дори приятелски стискат ръцете си.

 Оттогава минават две години, но близки на семейството на Радев твърдят, че Георги болезнено е преживял медийните атаки срещу фамилията и здравословното му състояние се е влошило.

Прегледана: 3518

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече