44 певци от 14 държави пеят от домовете си в концерт на Метрополитън опера (Соня Йончева и Анна Нетребко са сред звездите)

0

Най-мащабният проект в историята на Метрополитън опера ще се случи на 25 април с концерт на живо на повече от 40 звезди на театъра, които ще пеят от домовете си в 14 държави.

Сред поканените изпълнители са прочути и обичани имена като Анна Нетребко, която ще се включи от Виена заедно със съпруга си Юсиф Ейвазов, Соня Йончева, която ще пее от дома си в Женева, Швейцария, Йонас Кауфман – от Мюнхен, Германия, Елина Гаранча – от Рига, Латвия. Ще видим изпълнения и на Диана Дамрау от Оранж, Франция, Роберто Аланя и Александра Курзак от Льо Ренси, Франция, Илдар Абдразаков от Москва, Русия, Пьотър Бечала от Забница, Полша. От Вирджиния ще се включи Рене Флеминг, от ЮАР – Прити Йенде, от Тбилиси, Грузия – Анита Рачвелишвили. Рене Папе ще пее от Дрезден. Пълен списък с участниците в гала-концерта и програма на събитието, която ще бъде публикувана в скоро време, можете да видите тук

Генералният мениджър на театъра Питър Гелб и музикалният директор Яник Незе-Сеген ще бъдат водещи на галата от Ню Йорк и от Монреал. Главният диригент на Метрополитън ще има участие и като пианист, ще бъде показан и предварително направен запис, дирижиран от него с музикантите на театъра от домовете им.

Прочутата Метрополитън опера до този момент подходи най-щедро към своята многобройна публика. От 16 март насам всяка нощ тя осигурява безплатен достъп в продължение на 20 часа до някое от заглавията, играни на нейна сцена през последните десетина години. До този момент бяха показани творби на Верди, Пучини, Вагнер, Росини, Доницети, Мусоргски, Дворжак, Пуленк и други автори. Онлайн публиката можа да се наслади на майсторството на звезди като Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Хуан Диего Флорес, Диана Дамрау, Рене Флеминг, Джойс ДиДонато, Долора Заджик, Михаел Фоле, Рене Папе и много, много други.

Прегледана: 9602

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече