Първата съпруга на Милен Цветков се върна, за да погребе голямата си любов: Простихме си всичко!

0

Милен Цветков бе погребан от своите най-близки хора в изключително тесен кръг в неделя. Точно 26 души с маски и на необходимото социално разстояние, се събраха седмица след гибелта му, за да го изпратят в сетния му път. Ковчегът бе положен в частния гробищен парк в Бояна, видя „Уикенд”.

Съболезнованията приемаха 24-годишната му дъщеря Калина, последната му житейска половинка – астроложката Милена Иванова, както и майката на 8-годишния му син Боян – Ивета. Всички бяха съсипани от мъка, но стоически се държаха по време на траурната церемония. Да си вземат поседно „сбогом” с Милен дошли и някои от най-близките му приятели и колеги. Около гроба му бяха положени доста венци, голяма част от които от бели цветя. Един от тях беше от децата му Боян и Калина, а друг – от майката на сина му Ивета. Венец имаше и от Нова телевизия, както и от приятелите на без време отишлия си журналист.


Специално за да го изпрати, от Нидерландия се завърна и първата съпруга на Милен Цветков Йорданка Начева, която пристигна с щерка им с изричното позволение на ген. Венцислав Мутафчийски, който разреши погребението.

Дана, както е известна тя, се чула с бившата си половинка часове по-рано – Милен й се обадил, за да й честити Великден. Двамата години наред бяха в много сложни отношения и дори не си говореха. В последните години обаче отново намерили път към себе си. Сприятели ли се покрай порасналата си дъщеря Калина. „Радвам се, че в последните 3-4 години пак общувахме. Намерихме сили да си простим всичко и отново се сближихме. Той си остава един от най-специалните хора в моя живот”, през сълзи заяви Дана Начева. Дни след това тя се прости с бащата на дъщеря си с трогателни думи в социалните мрежи.


„Животът след загубата на Милен – бащата, приятелят, силният глас на истината. Парченца от всички нас са разбити и изгубени завинаги. За да продължат напред неговите деца се изправят пред предизвикателството да изградят своя свят отново.

Да се научат как да живеят без неговото присъствие и любов, вдъхновеност, смях, постоянно търсене на истината и доброта. Присъствието на гняв е разбираемо в момент на внезапна и съкрушителна скръб, но по-важни са любовта, добрината и състраданието, което неговите деца усещат в сърцата си от всички в този момент. Тази любов е истинската същност на българите. И неговите деца я усещат! Те бяха заедно в минутите, в които можеха да се сбогуват с него, заобиколени от техните най-близки. Бих искала дълбоко да благодаря на всички, които направиха тези моменти възможни. Неговите деца ще имат нужда от помощта и подкрепата на всички нас и занапред, за да могат да продължат да растат с ценностите, в които той ги възпитаваше, да продължат неговия път и да съхранят наѝ-добрите спомени и светлина в сърцата си. Призоваваме всички да изпращат добра енергия и помисли към Милен, за да помогнат в пътя на душата му. Сбогом, с тъга, много обич и преклонение пред светлата ти памет. Мир на душата ти“, написа Начева.


Междувременно, стотици дарители вече са събрали сумата от близо 200 000 лева за децата на Милен Цветков. Те ще са необходими за издръжката на останалия без татко 8-годишен Боян, както и за осиротялата Калина. В последните години, останал без работа, Милен имаше сериозни материални затруднения. Говори се, че журналиста имал и сериозен кредит, който сега наследниците му ще трябва да погасяват.

Прегледана: 23981

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече