Вдовицата на Чочо 7 години след смъртта му: Много ме боли, имам нужда да чуя гласа ти!

0

На 5 май се навършиха 7 тъжни години без обичания актьор Чочо Попйорданов. Навръх черната дата неговата вдовица Даниела за пръв път си позволи да даде воля на чувствата си и изказа публично своята неутешима мъка.

„Как имам нужда да ми се усмихнеш! Как имам нужда да чуя гласа ти…нежните думи, които ми казваше….! Как имам нужда от топлата ти и даваща ми сила прегръдка! Обичам те! Обичам те безкрайно! Чочи! Много боли!“, написа Даниела в социалните мрежи и публикува няколко снимки на своя любим мъж.

С мил спомен тъжната годишнина почете и един от най-близките приятели на Чочо – неговият колега Христо Мутафчиев. „Бяхме на „Варненско лято“! Настаниха ни да спим в „Станцията на миньора“. Играем представление и след поклона решаваме да се скатаем от групата и да извършим обичайния обход на варненските кръчми. В незнаен час всичко приключва и двамата се прибираме.
По едно време той ми вика – Загубил съм си ключа за стаята!
– И к`во предлагаш? – го питам.
– Да се качим по балконите – отговаря ми напълно сериозно.
Неговата стая беше на 5-ия етаж, а моята на първия. Започваме да се катерим нагоре. Тераси, парапети, улуци, захващаме се кой за каквото може. Добираме се до 5-ия, стигаме до стаята му и той ми казва – Айде, сега ти обратно надолу. Влезе си през терасата, заключи вратата отвътре и заспа. А аз обратно надолу по балконите. Влизам цивилизовано през рецепцията на станцията и се прибирам в моята стая. Такъв беше Чочо. Страшен дивак. Липсваш ми вече 7 години. Обичам те!“, написа Мутафчиев в официалния си фейсбук профил.

Припомняме, че Чочо Попйорданов ни напусна завинаги в ранните сутрешни часове на 5 май 2013 г., навръх Великден. Обичаният и талантлив актьор си отиде след тежки травми, причинени от нелепо падане на гроба на майка му в частните Боянски гробища ден по-рано. По-малко от месец преди да почине, Петър Попйорданов загуби майка си – известната лекарка д-р Катя Попйорданова. Той бе отишъл на гроба ѝ да сади цветя, но загубил равновесие и паднал от близо два метра на каменна плоча.

Ударът е фатален – звездата на Народния театър бе настанен в „Пирогов“ с тежка двустранна мозъчна контузия, с двустранно счупване на черепните кости, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро. Той бе изпаднал в кома. Уви, не се събуди. Болезнената му загуба срина със земята неговата половинка Даниела, с която не можаха да отгледат заедно дъщеричката си Катерина. Днес тя е вече ученичка и е наследила таланта на Чочо, като дори вече се изяви на сцената на Народния театър, при това в емблематичната за неговата кариера постановка – „Хъшове“.

Прегледана: 33987

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече