Ванга изгонила Kашпировски с псувни: Извратен мошеник, мръсник, духовно джудже. Марш, марш, марш!

0

Пандемията от коронавирус възкреси обявилият се за екстрасенс и лечител по комунистическо време в СССР и целия соцлагер Анатоли Кашпировски. От известно време той е възстановил „сеансите“ си, но този път не по централна телевизия на Русия, а в Ютюб. 80-годишният Кашпировски бодро обещава, че който го гледа и слуша, ще повиши имунитета си и никога няма да се зарази с коронавирус.

Руските медии отбелязват „възраждането“ на самопровъзгласилия се екстрасенс. В социалните мрежи вече десетки хиляди отново му вярват и гледат неговите видеа, колкото и абсурдни да са те. Преди повече от 30 години с предавания по телевизията Кашпировски привлича стотици хиляди зрители във всички държави, където се излъчват груповите му хипнози. В България също има хиляди фенове, които следят изявата му по руската телевизия. Един от съветите му е насочен към онкологично болни, на които той обещава, че ще оздравеят, ако 100 пъти слушат касета със запис на неговия глас.
Експерти от Челябинската държавна медицинска академия излизат със заключение, че методите на хипнотизиране, използвани от Кашпировски, могат да увредят здравето, тъй като не отчитат индивидуалните особености на пациента и противопоказанията. В отговор Кашпировски заплашва, че за необоснованата проверка може дистанционно да предизвика различни изменения в организма на служителите на милицията и на прокуратурата. Няма сведения да е осъществил това свое намерение.


Кашпировски „лекува“ през Ютюб не от сега, а от цели 10 години и според медиите в Москва добре печели от интернет изявите си. Руският адвокат Сергей Колосовски казва, че „лечителя” не нарушава закона, ако има лиценз да практикува народна медицина. „Съвсем друга работа е, ако на някой от пациентите му здравето се влоши. Тогава Кашпировски може да бъде подведен по член 235 от НК на Русия за незаконно практикуване на медицина. Да се докаже обаче, че здравето на някой се е влошило заради сеанс в YouTube е много трудно. Тук трябва сериозна експертиза, която едва ли ще мине в съда“, казва Колосовски.


Кашпировски обаче не издържа съда на най-известния български пророк Ванга. Още преди 1989 г. известният тогава „ясновидец“ е доведен лично от МВР-шефове и кмета на Петрич при пророчицата, разказва Петър Баков в книгата си „На колене пред Ванга“. Баков описва срещата, на която присъства лично:


„Влиза едно човече, едно дребно, дребно човече с голема кратуна. А, тя, Ванга, му вика ли вика, давейки се от смех: „На тебе, кой ти каза да лъжеш хората, бре, лъжец такъв, а? Като си толкова голем лечител, защо не излекуваш себе си най-напред?! Знаеш ли, че си болен от простата и какво ли още не, бре, шарлатанино?! Знаеш ли, че си психопат? Един луд, побъркан психопат. Ке умреш като другаря Никой. Нема да имаш и прах, гиди измамник с измамник“ не спира Ванга потока от думи срещу Кашпировски.


Пророчицата не му дава да каже и дума, но го призовава да спре с телевизионните сеанси: „И да спреш да мамиш хората, защото ке те прокълна. Ке умреш прокълнат и никога вече нема да се прераждаш, ке останеш в междупластията на нивата. Маймун. Щел да лекува целия свет, с ръкомахане. С „хипнози“. И то, по Централната Московска телевизия. Божееей, какъв извратен мошеник. Мръсник. Духовно джудже. Марш, марш, марш от тука, бре, мъник“.
Така пророчицата не пожелава да чуе дори дума от Кашпировски и той е отведен от дома й с военна кола. Впоследствие обвинява Ванга, че „нищо не познава”.

Тодор Живков за Кашпировски:Що не вземе и нашата телевизия да
измисли такова нещо…

Интересен спомен, свързан с Тодор Живков и Кашпировски разказа преди дни Иван Гарелов. Случката се разиграва буквално десет дни преди Тато да падне от власт.


„Беше 1 ноември 1989 г. – ден на българската журналистика. В Бояна имаше събрание, на което ни говори Живков. След това се упътихме към салоните, където беше подредена софра, която, както ни обясниха, се плащала от Съюза на българските журналисти, т. е. от нашия членски внос. Обясниха ни, че „по сценарий“ другарят Живков и другите от трибуната трябвало да се размесят с нас, затова ни канят на своите маси. По време на вечерята стана дума за Кашпировски. Тогава Живков каза: „Ей, руснаците добре са го измислили с този Кашпировски. Що не вземе и нашата телевизия да измисли нещо такова, ами само се чуди как да тревожи хората…”


Това последното бе адресирано повече към апаратчиците, които закимаха с глава в знак, че са разбрали дълбокия смисъл. А смисълът не беше никак плитък. Малко след това Живков се сбогува и си тръгна. Това беше само десет дни преди десети ноември…”, пише Гарелов.

Прегледана: 38775

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече