Дъщерята на легендарната тв говорителка Мария Тролева е наследила професията й (Уникални снимки)

0

Дъщерята на първата българска тв говорителка Мария Тролева е наследила занаята на майка си. 54-годишната Косара работи като водеща в селскостопанската телевизия Агро тв, но кариерата си в медиите започва като новинарка в Нова тв преди много години.

Малцина обаче я свързват с легендарната ѝ майка, защото двете са с различни фамилии. В първите години в професията Косара се представя като Тролева, но после започва да използва бащината си фамилия Мутафчиева, с която е по-позната сред колегите си. Косара е щастливо омъжена и има вече голяма дъщеря, която носи името на майка си. Внучката на Мария Тролева обаче е далеч от медийния бизнес, но има авантюристичен дух и от няколко години работи като стюардеса.
Дъщерята на първата говорителка на БНТ споделя, че голяма част от опита си е успяла да придобие от своята майка. Приживе тя ѝ давала ценни съвети, които Косара днес предавала на по-младите си колеги.

Покрай работата в селскостопанска телевизия се запалила по пчеларството. С мъжа ѝ обитавали апартамент в центъра на София, но с времето лудницата и шумът им дотегнали и двамата решили да се впуснат в търсене на селски имот, където да отмарят през уикендите. Така попаднали на схлупена къщурка в китното селце Люти дол край Мездра, която стегнали и направили вила за чудо и приказ. В старата плевня зад постройката Косара открила няколко забравени от Бога пчелни кошера и решила да ги реновира и да започне да произвежда домашен мед.

Косара губи майки си още през 1992 г., но признава, че и до ден днешен страда за нея и присъствието ѝ много ѝ липсва. Мария умира от рак на гърдата малко след позорното уволнение, което застига нея и другите говорители на БНТ.

Преди време нейната колежка и адашка Мария Янакиева разказа, че Тролева е починала в адски мъки, след като ѝ отрязали едната гърда заради раково образувание. „Всеки ден се чувахме по телефона. Една вечер говорихме и тя вика: „Марийче, утре с тебе ще се видим и отиваме по магазините!“. Казвам: „Добре“. На сутринта се чухме. След това на нея ѝ става лошо. Вторият ѝ мъж Николай после ми разказваше: „Започна да обикаля, обикаля, обикаля – лошо ѝ, лошо ѝ, лошо ѝ…“ И така – през нощта беше починала. Не можахме да се видим“, спомня си Янакиева.

Прегледана: 48500

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече