77-годишен лекар почина от COVID-19, влязъл като доброволец във Видинската болница

0

Неврологът д-р Борислав Иванов е починалият в Университетската болница „Св. Анна“ в сряда в София след тежко боледуване от COVID-19. Информацията потвърдиха и от Областна администрация Видин. Той е бил с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония и бе сред първите диагностицирани в града с коронавирусната инфекция.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Борислав Иванов, както и на колегите му от Многопрофилната болница „Света Петка“ във Видин.

„С дълбока скръб посрещнахме новината за смъртта на д-р Борислав Иванов, който на 77 години се връща на работа, когато болницата във Видин остава без лекари, непосредствено преди настъпването на епидемията.

Изгубихме трети колега в битката с COVID-19.

Д-р Иванов ни напусна, но с достойнство се бори на първа линия и изпълняваше своя професионален и морален дълг.

Поклон пред неговата всеотдайност и смелост. Светла му памет!“- е публикувано на сайта на БЛС.

„Лекарят така работи, докато може, докато диша“, казваше приживе 77 годишният д-р Иванов.

Д-р Иванов работи до последния си ден преди заразяването си като лекар, разказват неговите колеги. Макар и пенсионер той работеше не само в частния си кабинет в дунавския град ,но се отзова да помага на видинската болница в началото на епидемията. Първаначално след заразяването си с коронавируса д-р Борислав Иванов постъпва на лечение във видинската болница, където преминава неговия трудов път. След близо месец лечение състоянието му се влошава и той е преведен за лечение в Университетската болница „Св. Анна“ в столицата.

За него днес скърбят стотиците му пациенти, приятелите му от родното село Връв и от Видин, колегите му, близките му – двете дъщери и син.

Прегледана: 55430

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече