Актрисата Яна Титова: Не съм амбициозна, следвам пътя си със сърцето!

0

„Много обичам работата си“. Това каза пред БНР актрисата Яна Титова, която беше специален гост в предаването „Хоризонт за вас“. Тя е и режисьор на придобилия изключителна популярност.филм „Доза щастие“.

Освен актриса и режисьорка, тя се изявява и като сценаристка, но сподели, че това не е защото е амбициозна, а защото е „човек, който си следва пътя със сърцето си“:

„Дори да не стане нещо, аз не го страдам, защото се занимавам с много неща и от тях винаги излиза нещо, което става. И винаги има нещо, към което да гледам“.

Яна Титова беше категорична, че и към децата си не е амбициозна, но много държи да се чувстват свободни: „Аз да ги карам да се чувстват така. От малки да ценят това и да го отстояват“. 

Пътят към НАТФИЗ

„Първата идея да се занимавам с актьорско майсторство дойде от един мой съученик от музикалното училище, който ходеше в една детска школа в Пловдив и ни покани на един техен спектакъл. Формацията се казваше „Детски театър за възрастни“. Играеха „Огнивото“. Това, че деца на моята възраст играят, някак ми се стори толкова магично, че си казах: „Аз искам да съм част от това нещо“ и се записах в тази школа. … Имахме страхотен ръководител – Владимир Николов се казваше. Той с такава любов ни говореше за театъра и въобще за това изкуство, че нямаше начин да не се запаля“, разказа актрисата.

Годините в Лондон

„Когато говорим за изкуство, не можем да кажем дали по-лесно, или по-трудно е там. По скоро става дума за късмет. Май ще се окаже, че това е най-важното в нашата професия. Успехът никога не е сигурен, а да се занимаваш с това, което обичаш, е достатъчен успех“, посочи Яна Титова, която е живяла във Великобритания.

Новите проекти

„Завърших един много вълнуващ нов сценарий, който се надявам да снимам догодина, лятото. За него започваме много мащабен кастинг през септември“, сподели Титова и загатна, че започва работа и по два други проекта, които са много различни от всичко друго, което е правила досега.

Прегледана: 58734

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече