БАБХ отчита нарушения в заведенията

0

По време на извънредното положение работата на БАБХ се е увеличила, обясни д-р Любомир Кулински, директор на Дирекция „Контрол на храните“ в Агенцията по храните.

„Това стана с оглед, че на различни етапи бяха отваряни и затваряни търговските обекти. Бяха предприети и други мерки от държавата и БАБХ трябваше адекватно да реагира на задачите, които й се поставяха. Смятам, че дотук се справихме нелошо“, обясни пред Нова тв Кулински.

„За 22 дни инспекторите извършиха над 4 000 проверки. При тях има около 500 предписания, 13 акта за установяване на административно нарушения и 4 затворени заведения“, каза Кулински.

„Най-честите нарушения бяха свързани с това, че на места персоналът не беше обучен как да спазва изискванията. На места разстоянието между масите не се спазваше. Имаше и случаи, в които пък дезинфектантите бяха поставяни близо до храни“, посочи още той

Прегледана: 57551

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече