Американският астролог, кабалист и гуру Гал Сасон: Животът ни се преобръща от днес през следващите 2 години

0

Със затъмнението, случващо се на 5-6 юни, започва могъща и сложна поредица, която преобръща живота ни поне през следващите 2 години, твърди прочутият американски астролог, кабалист и гуру Гал Сасон, пише „Монитор“.

В петък и събота, когато пълнолунието носи поетичното заглавие Ягодова луна (така се нарича пълнолунието през юни), е първото затъмнение в оста Близнаци – Стрелец. У нас то се вижда в максималната му фаза от 22:24 ч на 5 юни до 01:25 ч на 6 юни.

Още миналата година в интервю за в.„Телеграф“ за книгата си с прогнози за 2020 г., издадена от „Кибеа“, Гал Сасон позна пандемията от коронавируса, но предрече, че страната ни ще ни ще я мине далеч по-леко от другите в Европа.

Гал Сасон твърди, че затъмненията имат мощен ефект върху всеки един човек, независимо в кой знак от зодиака попадат. Той казва: „От края на 2018 г. затъмненията бяха в Рак и представителите на този знак бяха в турбо режим. Сега те се прехвърлят в оста Близнаци – Стрелец, което донася известно облекчение, но не съвсем“.

Възел

От 5 юни Северният лунен възел напуска Рак и влиза в Близнаци, а Южният напуска Козирог и влиза в Стрелец. Те ще са там до 22 декември 2021 г. Възлите са точките, в които се пресичат траекториите на Луната и Слънцето. Поради тази причина възлите са знаците на затъмненията.

Северен възел в Близнаци ни приканва да се усъвършенстваме в общуването, да споделяме информация, да се отнасяме позитивно към всеки човек, все едно е наш брат или сестра. Де сме обективни и да не приемаме нещата твърде лично. Въздушни и леки, Близнаци излъчват лекота, от която се нуждаем отчаяно в тежката година на земния знак Козирог.

Южният възел в Стрелец ни приканва да се освободим от радикализъм, лакомия, свръхоптимизъм и убедеността, че само нашата истина е едничка и вярна и няма друга гледна точка.

Северният възел преминава през Близнаци при ретроградна Венера също в Близнаци (тя ще продължи така до 25 юни). Ретроградната Венера ни дава шанс да преоценим партньорствата в работата и живота. Да открием любовта във всичките й аспекти – в сексуално партньорство, братска и роднинска, в бизнеса. Меркурий е покровителят на Близнаци и неговите ретроградни движения през следващите две години ще са особено осезаеми и важни.

Ускорение

Затъмненията ускоряват процесите и усилват всичко, което се случва в живота на човек, пояснява Гал Сасон. Слънчевите затъмнения са могъщи новолуния, при които Слънцето и Луната се изравняват.

Лунният диск закрива и поглъща Слънчевия. Слънчевите затъмнения носят ново начало и нов път. Те са свързани с действие и вземане на решения. Лунните затъмнения са усилени пълнолуния.

Земята попада точно между Луната и Слънцето, чувстваме се разкъсани. Ако слънчевото затъмнение е мъжкото, то лунното е дивият аспект на женското начало. Усилва страховете. Важно е по време на лунно затъмнение да не реагираме първосигнално.

През 2020 г. имаме максимално възможните за една година затъмнени – 6. На 10-11 януари минахме през полусенчесто лунно затъмнение в Рак. Сега на 5-6 юни предстои полусенчесто лунно затъмнение в Стрелец, което ще се вижда и у нас.

То е първото от поредица затъмнения по оста Близнаци – Стрелец. Изправя истината срещу лъжата, автентичността срещу фалша. Принуждава ни да се фокусираме върху здравето, работата, начина на хранене, режима и служенето. Настъпва по време на ретроградна Венера, която образува съвпад със Слънцето, а това значи проблеми във взаимоотношенията.

Допълнително Марс образува квадратура със затъмнението и Венера. Това подчертава четворката на годината и всички неблагоприятни неща, които носи. Изплуват дипломатически инциденти, конфликти в личните взаимоотношения и чувство на несигурност, които могат да породят проблеми с партньорите и финансови сътресения.

Пръстен

На 21 юни предстои пръстеновидно слънчево затъмнение в Рак, което съвпада с астрономическия ден на лятното слънцестоене. Вижда се в Югоизточна Европа. Луната преминава през центъра на Слънцето, но слънчевият диск остава непокрит в края, откъдето идва и асоциацията с пръстен.

Както пише Толкин във „Властелинът на пръстените“: „Единствен пръстен ги владее и в тъмнина ще ги обвие“. Затъмненията в деня на слънцестоенето се смятат за най-могъщите. Вярва се, че това затъмнение може да открие и нов път пред човечеството, защото лятното слънцестоене е известно още и като Човешката порта. А по това време имаме куп ретроградни планети – Меркурий, Венера, Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон.

Бъдете особено внимателни как се държите, говорите и общувате с всички – любими и любовници, съпруги/съпрузи, приятели, висшестоящи.

На 4-5 юли идва полусенчесто лунно затъмнение в Козирог. Продължава ретроградното движение на Меркурий, а от там и недоразуменията в комуникациите на всяко едно равнище.

Пълно

На 29-30 ноември идва полусенчесто лунно затъмнение в Близнаци. Време е да промените начина, по който учите и преподавате – в пряк и преносен смисъл. Все пак принципът е, че човек се учи, докато е жив.

Шестото и последно за тази година затъмнение е на 14 декември – пълно слънчево в Стрелец. Няма да се вижда от Европа. Мощно затъмнение, което поставя ново начало в образованието, издателската дейност и пътешествията, твърди Гал Сасон. Обръща внимание на чужденците, на специфични култури. Чудесен повод да се започне изучаването на чужд език.

Прегледана: 60337

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече