Lufthansa съкращава 22 000 работни места

0

Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че ще трябва да съкрати 22 000 работни места на пълен работен ден, тъй като прогнозира слабо възстановяване на търсенето на пътувания след пандемията на коронавирус.

„Възстановяването на търсенето в сектора на въздушния транспорт ще бъде бавно в обозримо бъдеще“, заявиха от авиокомпанията.

Групата ще експлоатира около 100 самолета по-малко след кризата, което води до „общо 22 000 по-малко позиции на пълен работен ден в Lufthansa Group, половината от тях в Германия“.

Постовете съставляват 16 процента от общата работна сила на Lufthansa Group, която е 135 000 души.

Авиокомпанията обаче заяви, че ще разгледа как може да използва схеми за съкратено работно време и други кризисни договорености, за да избегне окончателните съкращения.

Lufthansa, подобно на другите от бранша, беше поставена на колене с ограниченията, въведени за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Около 700 от 763-те самолета на групата бяха приземени в пика на блокировките и компанията беше принудена да приложи към 87 000 от сквоите служители подкрепените от правителството схеми за по-кратко работно време.

„Без значително намаляване на разходите за персонал по време на кризата ще пропуснем възможността за по-добро рестартиране след кризата и ще рискуваме групата Lufthansa да излезе от кризата значително отслабена“, заяви Михаел Нигеман, който ръководи отделите за човешките ресурси и правни въпроси на авиокомпанията.

Прегледана: 59667

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече