Англичаните ще пътуват при облекчени условия от 6 юли

0

Очаква се ограниченията за пътувания в чужбина на британски граждани да бъдат облекчени от 6 юли. Британците ще могат да пътуват за почивка в някои европейски страни, без след това на връщане да е необходимо да се самоизолират за 14 дни.

В съобщението от „Даунинг стрийт“ се посочват страни като Испания, Франция, Гърция, Италия, Холандия, Финландия, Белгия, Турция, Германия и Норвегия, но липсват Португалия и Швеция. 

Пълният списък с така наречените „коридори за пътуване“ ще бъде пубикуван следващата седмица. Страните ще бъдат разпределяни на принципа на светофара в зелени, жълти или червени зони в зависимост от състоянието с коронавируса в тях., така че следващата седмица ще научим в коя зона е България.

Говорител на правителството заяви, че новите правила ще дадат на хората възможност за почивка в чужбина и ще насърчат британската икономика, но всичко ще зависи от това дали рискът от заразата остава нисък. Ходът на властите се приема като стъпка в правилната посока за британската авиация, но се предполата, че по летищата ще бъде въведено тестване на пътниците.

Все още обаче няма нищо конкретно от правителтвото по този въпрос. Наложената карантина на влизащите в Обединеното кралство от 8 юни бе остро критикувана от въздушните первозвачи и депутати от всички партии.

Прегледана: 56252

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече