Предлагат 7-дневни безплатни почивки в Италия

0

Регионът Молизе, който е на два час път от Рим, предлага на туристите безплатна ваканция, съобщи британският в. The Sun.

Летовниците могат да дойдат в Молизе със своите семейства и цяла седмица да живеят в пустеещите къщи с две, три или четири спални.   Инициативата Regalati il Molise („Подарете си Молизе“) е задействана от кметството в партньорство с културната асоциация Amici Del Morrutto. На туристите са предложени 40 безплатни почивки за периода от 4 юли до 3 октомври. За целта трябва да се запълни специална заявка на италиански език и да се посочи причината за пътуването до Молизе.  

В района живеят 305 000 жители. Местният активист Енцо Луонго , който е един от авторите на проекта, сподели пред журналисти, че в региона много къщи години наред стоят празни, защото стопаните им се преместели в „по-богати райони“. „Това са красиви, но безлюдни села, в които няма туристически жилища. Затова помислихме как може да бъдат поощрени хората да идват тук, когато туризмът се намира на рекордно ниско равнище“, добави той. По думите му , районът има ниско в сравнение с Италия равнище на зараза от коронавируса

Миналия ноември властите на сицилианския град Камарата решиха да привлекат нови жители, предлагайки им безплатни къщи. Според кмета Винчензо Джамброне това се наложило “ за да „не изчезне градът“. Заради преместването на жителите в по-големи градове населението на Камарата паднало до 6000 жители.В края на 2019 г. същият регион предложи на всеки, решил да се премести да живее там по 27 000 $, а пък 106-те необитаеми къщи бяха пуснати за продан само за 1 $, отново с цел заселване.

Прегледана: 56554

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече