Напусна ни легенда на БНР

0

Тази нощ на 93-годишна възраст почина Катя Воденичарова – една от легендите на Българското национално радио. В наследство тя остави своите книги и пиеси, сценарии и предавания, красивия си глас и топлият си смях, съобщават от БНР.

Завършила класическия отдел на Втора девическа гимназия, a след това „Български език и литература“ в СУ „Св. Климент Охридски“, Катя Воденичарова една година учителства в Родопите, след което постъпва на работа в БНР. В продължение на 33 години е редактор, а след това и ръководител на „Детско-юношески предавания“ и на „Хумор, сатира и забава“ на програма „Христо Ботев“.

Невероятната й енергия е вложена в популярни предавания за деца като „Бате Райко Многознайко“, „Хоп Троп и Художникът Почти Вълшебник“, „Приказки за Радослав“, припомнят нейните колеги от радиото.

Чувството й за хумор и усетът за радио са в основата на първия риалити формат у нас „Тромбата на Вили“ и сатиричната опера-буфа „Цар и водопроводчик“, предаванията „Кафе с автограф“, „Дядовата ръкавичка“, „Хумористично ателие“.

След себе си тя остави и осем радиопиеси, шест куклени пиеси, осем театрални пиеси, осем телевизионни пиеси и сценарии за филми, десет книги с повести и разкази, посветени на децата. Копирано от standartnews.com

Прегледана: 55973

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече