„Луфтханза“ съкращава хиляда служители

0

„Луфхтанза“ (Lufthansa) заяви във вторник, че ще намали ръководните позиции в компанията с 20% при втория набор от мерки за ограничаване на негативното въздействие на коронавируса.

Авиокомпанията има намерение да съкрати още 1000 административни работни места, като в същото време най-големият европейски въздухоплавателен превозвач планира да ореже по една от заеманите управленски позиции в изпълнителните съвети на своите дружества Lufthansa Cargo, LSG Group и Lufthansa Aviation Training.

„Поради дългосрочните ефекти на пандемията от коронавирус, които са особено сериозни за въздухоплаването, има изчислен излишък на персонал от поне 22 000 позиции на пълен работен ден във фирмите на Lufthansa Group дори в периода след кризата“, се посочва в официално изявление на авиокомпанията. Трябва да се има предвид, че компанията разполага с общо около 138 служители.

„Луфтханза“ също така посочи, че ще намали наполовина и обема на инвестициите за нови самолети, като финансовият план ще позволи до 80 нови самолета за флотилията на цялата група до 2023 година.

Още в началото на април компанията реши да намали флотилията си със 100 самолета и да не възобновява операциите на нискотарифното си поделение Germanwings.

През миналия месец акционерите на „Луфтханза“ подкрепиха правителствения спасителен план от 9 млрд. евро, който да гарантира бъдещето на германската авиокомпания, след като тя беше доведена до ръба на срив от драматични спад на полетите поради коронавирусната пандемия.

Прегледана: 51303

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече