Смъртността с Covid-19 в Швеция е 0,6% – в пъти по- малко от смъртността с К19 в България – 3.93% към 10 юли

0

Коефициентът на смъртност с Covid-19 в Швеция е около 0,6 процента, но с резки разлики между възрастовите групи, според нов доклад на Агенцията за обществено здраве, предаде The ​​Local. Това е в пъти по- малко от смъртността с К19 в България – 3.93% към 10 юли.
Според доклада вирусът се оказа фатален в приблизително 4,3% от случаите сред над 70-годишните, в сравнение само с 0,1 процента от случаите за тези под 70 години.

Тези цифри предполагат, че той е около шест пъти по-смъртоносен от сезонния грип, заяви изследователят на Агенцията за обществено здраве Мартин Берлин пред The ​​Local.

„Точно както за covid-19, е трудно да се оцени смъртността от сезонен грип поради проблема с изчисляването на общия брой инфекции“, каза Берлин, „но типичната оценка на смъртността от грип е 0,1 процента „.

Новото проучване се основава на броя (съобщени и нерегистрирани) коронавирусни инфекции и (съобщени) смъртни случаи в района на Стокхолм, най-тежко засегнатият в Швеция, през 21 – 30 март.

Използването само на случаите, потвърдени от диагностичен тест, би довело до изкривена смъртност; Швеция тества рядко, като запазва много тестове за групите, които са най-застрашени от инфекция и сериозно заболяване. Това означава, че се смята, че много по-голям дял от популацията е заразен с Covid-19, отколкото онези, които са били тествани положително за вируса, като по-голямата част има само леки симптоми.

През последните седмици Швеция повече от удвои броя на проведените тестове за коронавирус и разшири тестовете, за да включи всеки, който има симптоми и медицинска препоръка.

Прегледана: 50686

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече