Българи в Берлин на протест за оставките на Борисов и Гешев

0

„Днес от 15 часа пред българското посолство в Берлин ще излезем, по моя преценка между 150 до 200 човека, да изкажем недоволството си от кабинета“, съобщи в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Светослав Димѝтров от Берлин във връзка с протести на българи в Англия, Белгия, Испания и Германия.

„Използвахме събитията в България, за да организираме протест и в Берлин, който трябва да бъде като поле за изява на абсолютно всички недоволни от правителството. Моята мотивация е, че аз няма как сам да изляза да протестирам – може, но много по-ефектно е, когато това го прави голяма група от хора.“

Във връзка с оставката на тримата министри Светослав Димѝтров посочи, че това не е достатъчно. Той прогнозира, че протестите ще продължат.

„Взаимното охулване кой е мафиот и кой не е мафиот не е средството, което ще реши проблема. Българският народ е бил лъган прекалено дълго и не само от една партия. Моите искания са освен познатите – с Доган-сарай, с президента, с главния прокурор, но и свързани с проблемите на регионално ниво –  като замърсяването на Варненското езеро, например“, каза още Димѝтров.

Младият българин смята на следващите избори да гласува за партия, която не била в управлението и за която не е гласувал досега.

Прегледана: 46236

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече