Грозданова от ГЕРБ напуска парламента! От НС опитаха да скрият мотивите

0

Депутати от ГЕРБ, НФСБ и БСП твърдят в кулоарите на парламента, че Джема Грозданова  ще се присъедини към новия политически проект на Цветан Цветанов. Това била причината тя да подаде изненадващо оставка като депутат. Припомняме, че днес парламентът гласува оттеглянето на Грозданова. Тя и Цветанов били в близки отношения, казват колегите й от ГЕРБ.

Репортер на „Флагман“ потърси за коментар вече бившата депутатка, която имаше важен парламентарен пост – председател на Комисията по външна политика. На въпрос дали отива в проекта на Цветан Цветанов, Грозданова отговори: “Това е най-малката причина“.

След това обаче уточни: „Твърдо не отивам никъде. Нека моето лично решение и воля да не се свързват с други проекти. Защото ние имаме това право, но не мисля, че това трябва да бъде тълкуването на акта на оставката.“ 

На въпрос защо не е останала „независим“ депутат, а е напуснала парламента, тя отговори: „Няма как да бъда “независим” депутат, избран с пропорционална листа на политическа партия. Не е редно да продължавам да взимам заплата.“

Джема Грозданова обясни, че е дала мотиви за оставката си, но никой не искал да ги качи (на сайта на парламента). Направи впечатление и че председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не посочи мотивите за оставката на Грозданова, за разлика от вчера, когато тя направи това по отношение напускането на депутата от „Воля“ Андон Дончев.

Грозданова обаче изпрати ексклузивно до „Флагман“ официалните мотиви за оставката си. А те са следните:

“Възприемам поддържането и развитието на Европейския проект като основна цел на моята работа през годините.

Оценявам високо дадената ми възможност да изиграя основна роля в организацията и формирането на приоритетите на две председателства – на Комитета на Министрите на Съвета на Европа 2015-2016 г, както и на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Чрез длъжността, която заемах, успявах да мотивирам позиции, да търся и да пазя баланса между институциите, да намирам компромисни решения чрез преговори. В полза на България. Успявах да намирам точката на съгласието по различни теми и да уважавам мнението на другия.

Признавам напредъка на България по време на прехода и искам всичко постигнато да се надгражда и да бъде устойчиво. Вярвам, че гражданите на България имат своята роля във вземането на решения.

Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка.

За мен „Парламентът е нарочно сформирано събрание на една нация, която има общ интерес – този на цялото“ / Едмънд Бърк в писмо до избирателите от Бристол, 1774 г.”

Прегледана: 50702

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече