След много чакане заради коронавируса малкият Милко е осиновен в Тенеси

0

Преди повече от година Кари и Гари Мичъл започват процес по осиновяване на дете от българско сиропиталище.

Милко, който вече е на 3 години, първоначално е трябвало да се прибере вкъщи с новото си семейство през март. Но по това време пандемията с коронавируса поставя повечето пътувания на пауза.

„Първо започнахме този процес през май миналата година, а след това той стана наш син през март“, каза Кaри Мичъл. „Трудно беше да осъзнаем, че той е наш син, но че все още е в сиропиталище в Източна Европа“, разказва тя пред местния канал на Ен Би Си.

Миналия месец съпругът й Гари пътува до България, за да може най-накрая Милко да дойде в Тенеси. Това беше само началото на едно дълго пътуване до вкъщи,обяснява осиновителката.

„Съпругът ми отиде да го вземе, но първо трябваше да се подложи на карантина за две седмици“, каза Кари Мичъл. „В крайна сметка го нямаше почти месец.“Гaри документира живота в карантината всеки ден: опитва различни храни, работи от разтояние, обажда се редовно до вкъщи и брои дните кога може да напусне България и да вземе Милко от сиропиталището. След финализиране цялата документация двамата се отправят към Щатите.

Близо 24 часа по-късно, след спирки в Париж и Детройт, Гари и Милко стигат до летището Макги Тайсън в Ноксвил, където чакали останалата част от семейство Мичъл.

С балони, плакати и много вълнение новата майка на Милко, братята, сестрите му, двете му баби и двамата му дядовци, както и които семейни приятели едва дочакали да се срещнат с малкото българче. Те дори написали на плаката „Добре дошъл у дома“ на български.

Прегледана: 53983

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече