Спортист: От 5 дни съм с К-19, не съм под карантина, 8 пъти звънях на РЗИ и на тел. 112. – никакъв интерес, никакви указания

0

Млад спортист се оплака, че близо седмица, след като се е заразил с Ковид-19, все още не е поставен под карантина, а държавата сякаш нехае дали той ще се изолира в дома си, за да се лекува, или ще продължи да я кара постарому и да си излиза сред хора.

„Никой не ме е поставял пред карантина, никой не е проверявал нито как съм, нито дали не шегам нагоре-надолу из София и дали не заразявам наред хората 5 дни, след като ми установиха положителен тест за коронавирус. Точно 8 пъти звънях на РЗИ и на тел. 112. Никакъв интерес, никакви указания не получих, нищо“, сподели спортистът Калин Христов, който сам обяви във фейсбук установяването на вируса.

Калин се усетил за първи път не във форма на 12 юли, а два дни по-късно – на 14 юли, изгубил обоняние. А когато на 15-и и 16-и се появило и остро главоболие, отишъл да си направи тест, който сам платил в реномирана лаборатория. За съжаление, той се оказал положителен.

От онзи момент започнал да се интересува какво трябва да направи, какъв режим се установява и т.н. Никаква информация не получил от никого. Свършил на властта услугата да повдигне статистиката на заразените, която използва за плашило, тя вече няма никакво желание да му помогне, независимо, че години наред плаща данъци и осигуровки. „И това е в София, представете си какво е в другите градове, където на много заразени хора сигурно дори не им хрумва или пък нямат пари да се изследват“, алармира Калин Христов пред „19 минути“.

Резултатите от теста, който Калин Христов си е направил в частна лаборатория

Прегледана: 54202

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече