Проф. Луджев: Страхливият нарцис Борисов няма да се оттегли от властта, иначе с мафиозната структура ГЕРБ е свършено

0

Промените в кабинета са мимикрия и опит за спасяване на положението… Тази нова протестна вълна се отличава с нещо много важно – те много добре разбират, че докато партията – мафия ГЕРБ е на власт, нищо в страната няма да се промени. Първо, държавата трябва да бъде освободена с избори. Това заяви пред БНР бившият депутат и вицепремиер проф. Димитър Луджев.

Според него „този страхлив нарцис Борисов никога няма да се оттегли от властта, защото иначе с ГЕРБ е свършено, партията се крепи на мафиозната структура, която той е създал“.

„Това е партия на власт, няма идеологии, там няма нищо, освен кокал… Създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и се продава“, категоричен е той.

„Борисов няма смелост да се срещне с протестиращите, няма доблест и чест за това. Тяхното очакване е, че протестът ще се оттече. Донякъде имат основания, защото протестиращите срещу такава авторитарен тип власт трябва да се самоорганизират, трябва да си излъчат лидери, да създадат устойчива сила, която да застане срещу господстващата сила… Силата е в новите млади хора с модерни разбирания за държавата. И много енергия“, допълни проф. Луджев и нарече теориите за президентска република „глупости“.

„Румен Радев започна да изразява обществения глас. Страх ги е от Радев, защото той е реална политическа алтернатива“, смята бившият вицепремиер.

По повод исканата оставка на главния прокурор проф. Димитър Луджев коментира: „Може да си тръгне, ако се промени съдебната система и бъде създаден вид обществен или парламентарен контрол върху главния прокурор. Гешев е една от главните опори на ГЕРБ и Борисов“.

Той прогнозира, че вероятно ГЕРБ ще оцелеят до изборите, но тогава ще изгубят и това ще е последният вот, в който партията ще участва.

Прегледана: 51884

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече