Синът на проф. Елка Константинова продаде жилището й, за да си купи яхта, докато тя гасне в хоспис

0

Докато 88-годишната проф. Елка Константинова гасне в хоспис с последна степен на сенилност, синът й Васил Василев не се свени да разкешва фамилното имущество. Някогашният издател на първото у нас еротично списание „Петък вечер“ е продал наследствения апартамент на семейството в идеалния център на София зад кино „Одеон“ и си е купил яхта, с която пори вълните като истински Китин Муньос.

Васил твърдеше, че е продал имота, за да наеме медицински персонал, който да се грижи за престарялата му майка 24 часа в денонощието. Вместо това обаче я засили първо в старчески дом в Хаскоро, след това във Велинград и накрая в къщата си за гости във Велинград. Къде се намира сега професорката е зорко пазета тайна.

За сметка на това маршрутите на сина й и половинката му Сърница са ясни. Не толкова младото семейство е на яхтена фиеста по Дунава, след което ще прече Франция по Сена и ще се насочи към Средиземноморското крайбрежие.

Елка Константинова се отитваше да работи почти до прага на 80-те си години и допълваше мизерната си пенсия с преводи. Авторката на 15 критически книги обаче беше налегната от тежки болежки, вероятно и Алцхаймер и често не разпознава членовете на собствената си фамилия, твърдят запознати със семейната драма.

Прегледана: 48051

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече