Мик Пярниц, мъжът облечен в рокля – син на естонския президент?

0

Младежът в розова рокля и токчета имал специфична мисия, затова се снимал в този вид

Снимка, на която безспорно е президентът на Естония Кирсти Калюлайд, мъж на средна възраст в костюм и младеж в розова рокля, обикаля социалните мрежи у нас от вчера с твърдение, че е президентското семейство на прибалтийската държава. Хората разпалено коментират вида на младежа, за когото е обявено, че е неин син, а възрастният мъж вляво – съпругът й.

Каква е истината? Миналата седмица президентът на Естония Кирсти Калюлайд и правосъдният министър Райво Аег лично наградиха няколко човека, доброволно допринесли за спад и предотвратяване на насилието в страната. Сред призьорите бе и писателят Мик Пярниц, награден за своята инстаграм кампания “Това не е окей“. Дали е гей си е негова работа. Той обяснява по-късно, че се явил на сцената с розова рокля плюс гердан и обувки на (много!) висок ток, за да привлече вниманието към каузата.

Писателят с удоволстие позира пред медиите, за него мъжкият костюм е броня, от която няма нужда

“Аз просто не си направих труда да се появя в костюм. Костюмът е един вид броня, мъжки доспехи, защитно снаражение. Когато мъж на средна възраст излезе пред хора, облечен в костюм, той изглежда важен и говори важни неща, а хората се настройват да го слушат и да му вярват. Аз реших да се покажа уязвим, абсурден, смешен – както често са виждани жените.“ – пояснява Пярниц във Фейсбук профила си.

На церемонията писателят използва дадената му дума, за да обърне внимание на най-често засягания проблем в платформата му – педофилията. “Деца постоянно разказват как стари чичковци правят секс с тях“ – споделя той. Радикалността на Пярниц не свършва до вида му: той си позволи по време на еремонията да обвини естонското законодателство за високите нива на педофилията. “Това допринася за ръста на педофилията в Естония. Нападенията над жени и деца се случват основно в собствените им семейства. Тази горчива истина е същинско табу, но мен не ме вълнува колко им е неудобно на хората да слушат за нея“, казва интелектуалецът.

Прегледана: 44237

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече