94-годишен мъж от старческия дом в Русе пребори коронавируса

0

Мъж на 94-годишна възраст от старческия дом „Възраждане“ в Русе пребори COVID-19. Огнище на заразата там бе обявено на 23 юли т.г., като до момента диагностицираните с коронавирусна инфекция обитатели са 86 – почти половината от живеещите в социалната институция.

Само 12 са обитателите, които все още не са се излекували от COVID-19. Осмина от заразените починаха, а от останалите 78 души инфекцията вече са преодолели общо 66. На болнично лечение се намират шестима обитатели, а другите шест с положителен PSR тест са във вилата на общината в лесопарка „Липник“. Преодолелите инфекцията се настаняват в кризисния център на организацията „Каритас“ в Русе или на четвъртия етаж в старческия дом, където трябва да преминат задължителна 14-дневна карантина.

Диагностицираните с COVID-19 от персонала са 10. Шестима са преодолели инфекцията, а четирима – две санитарки, социален работник и социален асистент, са под домашна изолация.

Общо 15 са починалите хора с коронавирус в Русенска област. Сред тях са и осемте обитатели от старческия дом. През последното денонощие битката с COVID-19 загуби 76-годишна жена от град Ветово.

Прегледана: 43776

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече