Ужас: Първи случай на повторно заразяване с COVID-19

0

Първи случай на повторно заразяване с новия коронавирус в САЩ е регистриран в щата Невада, съобщи Ройтерс.

Това е четвърти подобен случай в света след един в Хонконг и други два в Европа преди дни. При тези три случая пациентите са с леки симптоми.

Заболяването при 25-годишния пациент в Рино, щата Невада, протича с тежки симптоми. През март същият пациент страдал от болки в гърлото, кашлица и тежест в гърдите, а на 18 април тест показва зараза с новия коронавирус.

На 27 април мъжът вече е оздравял, направени са му два теста за новия коронавирус, които са отрицателни. На 28 май той отново се почувствал зле и на 5 юни е приет в болница. На рентгеновите снимки на белите дробове лекарите откриват поражения, характерни за зараза с новия коронавирус.

Анализът на пробите, взети от пациенти, показват, че втората инфекция се различава от първата. Марк Пандори, директор на лаборатория в щата Невада, казва, че засега не е съвсем ясно защо болестта протича по-тежко втория път.

„Възможно е да има биологични причини за това, но на този етап все още не можем да сме сигурни“, казва той.

При първото заболявания пациентът не е проверяван за наличие на антитела, а след повторното заразяване в организма му са открити такива.

Прегледана: 41694

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече