Жители на Карлово на бунт заради водната криза

0

Жители на карловския квартал „Сушица“ излязоха на протест днес, като заявиха, че са готови да стигнат и по-далеч, ако водната криза не бъде решена скоро, съобщава Nova.

Оказва се, че местните са без вода в чешмите в разгара на най-топлите дни от лятото и то по време на пандемията. Това създава огромни рискове за хигиената, което е и основното притеснение на гражданите.

Организаторите на протеста обявиха, че ще блокират подбалканския път София – Бургас през идната седмица, ако от общината не предприемат мерки в посока решаването на този наболял въпрос.

Понастоящем жителите на квартала са принудени да наливат вода от градската чешма, а в редките случаи, в които имат вода по домовете си, пълнят всевъзможни съдове.

Засушаването доведе до това, че водоемът не може да събере необходимото количество вода“, каза изпълняващият длъжността кмет на Карлово – Стойо Карагенски. Той посочи още, че хазната е празна и на този етап няма достатъчно пари, за да може кв. „Сушица“ да се свърже с основния водопровод за града.

Оказва се, че инсталацията е на повече от 50 години, което до голяма степен обяснява проблема, но без да е от особена полза за решаването му.

Прегледана: 43754

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече