Протест пред 2-ро РУ на МВР в София

0

От 12 до 17 часа днес протестиращи ще бъдат пред сградата на 2-ро Районно управление на МВР в София в акция „Нека заедно да си вземем вещите, които бяха отнесени от окупационния лагер“.

Няколкоседмичната блокада на Орлов мост беше прекратена  от полицията на 3 септември. Тогава, за втори път от началото на недоволството, бяха иззети палатки от силите на реда. Протестиращите са направили списък на предметите, които имат да получават и ще отидат с адвокатите си, каза, пред репортера ни Евелина Стоянова, Иван Калчев:

„Този път за разлика от първия, когато отидоха в лагера казаха, че преди да ходим в пожарната, където са складирани нещата, трябва да минем през стола, където ще ни дават някакви документи, вероятно всеки да си декларира какво е негово, така че да имаме някакъв списък. Този път ще отидем организирано, така че да можем и да снимаме, ние документа имаме за повредените, счупени и разкъсани палатки, евентуално да търсим обезщетение“.

След вдигането на първата барикада, на седми август, протестиращите са си взели вещите от сградата на пожарната като те не са били в добро състояние, казва още Иван Калчев.

Прегледана: 46309

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече