Диригент Йордан Камджалов: България е в тежко състояние, няма нужда изгнила ябълка да бъде гримирана

0

„България се нуждае от много дълбинни промени“, коментира за „Хоризонт“ световноизвестният ни диригент Йордан Камджалов, който от години не живее постоянно в страната.

„Това крещене на оставка не ми харесва никак. Харесват ми желанията на хората да живеят по-достойно, да имат по-достойни заплати и пенсии“, подчерта Камджалов в предаването „12+3“.

„Аз мисля, че целият свят е болен по един особен начин, целият  свят няма морал и целият свят е фалшиво образован по някакъв начин“, допълни музикантът. Според Камджалов има нужда от дълбоко преосмисляне на ценности и култура и от ремонт не само на нашето правителство.

Чужденците виждат красотата в България, защото в страната има много таланти, много история, има много култура, много дух, но паралелно виждаме една покъртителна мизерия, отбеляза Йордан Камджалов. 

„Аз много добре разбирам хората, които протестират. България е в много тежко състояние, няма нужда една мухлясала, изгнила ябълка да бъде гримирана и на фотошоп да бъде дооправяна. Тя е изгнила и тя не може да бъде спасена, този процес не може да бъде върнат. Така че нещата са много сериозни“.

България има нужда от спешни промени, подчерта диригентът. „България бедства от много време, България е много бедна и много мръсна – трябва да сме абсолютни реалисти“.

Същинската дълбинна, а не козметична промяна, може да стане чрез наука, възпитание, чрез култура, чрез морал.

„Има неща, които могат ударно да бъдат променени още днес, още утре, но мечтите на хората не могат да бъдат постигнати днес и утре“, изтъкна Йордан Камджалов пред БНР.

Прегледана: 46153

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече