Ким Чен Ун екзекутира петима свои служители заради критики към него и управлението му

0

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е екзекутирал петима свои служители от Министерството на икономиката заради критики към него и управлението му.

Това се казва в най-новата книга на американския репортер Боб Удуърд, който твърди още, че лидерът на Северна Корея дори веднъж се е похвалил, че е изложил главата на чичо си на показ, след като го екзекутирал.

Петимата служители, които били убити, имали неблагоразумието да критикуват лидера по време на вечеря с него, съобщи южнокорейският вестник Daily NK.

    Медията твърди, че петимата мъже са били застреляни на 30 юли, след като открито са критикували правителството на КНДР, тъй като не е успяло да разреши множество въпроси, свързани с търговията и финансите.

Според Daily NK официалните лица дори са подчертали необходимостта Северна Корея да развие сътрудничество с чужди държави в условията на предстоящи търговски санкции.

Твърди се, че мъжете са арестувани, след като един от по-младите им колеги се е отказал от тях и е докладвал думите им на тайната полиция на Северна Корея.

Прегледана: 47739

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече