Англичаните подкрепят по-строгите мерки в борбата с COVID-19

0

Във Великобритания проучване на YouGov показва, че за разлика от политиците, редовите британци доста единодушно подкрепят въвеждането на нови по-строги мерки от премиера Борис Джонсън в борбата срещу Covid-19.

Според проучването на агенцията 77% от британците подкрепят обявените от Борис Джонсън нови противоепидемични ограничения.

Наблюдатели коментираха, че тези данни изглеждат странно и далеч не отговарят на състоянието в политическите кръгове, където в самата партия на Борис Джонсън има доста напрежение по въпроса дали тези мерки не отиват твърде далеч, що се отнася до оцеляването на икономиката и дори психическото състояние на хората.

Думите на Джонсън снощи в обръщението му към нацията, че ще използва армията в подкрепа на полицията пък развълнува основната опозиционна Лейбъристка партия. Очаква се по-късно днес нейният лидер Киър Стармър да поиска по-обстойно обяснение в парламента по време на „Въпросите към премиера“.

Тази сутрин министърът на външните работи Доминик Рааб обвини опозицията, че се опитва да плаши хората с евентуална намеса на армията. Запитан за възможността от налагане на общонационална карантина, Рааб каза, че „не може да изключи никой сценарий“.

Междувременно съвсем пресен анализ на постъпилите с коронавирус в болниците показа, че има рязко увеличаване на случаите при жените на възраст от 20 до 40 години.

Прегледана: 42242

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече