Предложиха Путин за Нобелова награда за мир

0

Руският писател Сергей Комков е изпратил в Нобеловия комитет предложение за удостояването на президента Владимир Путин с награда за мир, съобщават руските медии.

В тази връзка Елена Панина – депутат и членна комисията по международни въпроси, заяви, че придвижването на този въпрос ще бъде добър тест за адекватността на членовете на комитета.

Пред РИА Новости тя подчерта, че руският лидер има сериозен принос за установяването на мир в Северен Кавказ и Сирия, както и за прекратяването на огъня в Донбас.

Според Панина, трябва да се спомене и ликвидирането на химическото оръжие в Сирия през 2013 г., заради което на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) бе присъдена Нобелова награда, въпреки че служителите ѝ имаха далечна връзка със споразумението, постигнато по инициатива на руския президент.

Освен това Путин е най-активният и последователен проводник на запазването на съществуващата в света архитектура за сигурност.

Коментирайки този въпрос, говорителят на президентската администрация Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не е издигал кандидатурата на руския президент за Нобелова награда за мир. Това е инициатива на хората, които са направили предложението. Според него, ако предложението бъде прието, това ще бъде прекрасно, а ако не, няма да се случи нищо страшно.

Прегледана: 44303

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече