Оцелелият в катастрофата с АН-26: Всичко се случи като в компютърна игра!

0

Курсантът Вячеслав Золочевски, който оцеля при катастрофата на Ан-26 край Чугуев, не е изскочил от самолета, както беше съобщено по-рано, заяви ръководителят на областната администрация на Харков Алексей Кучер пред РИА Новости.

Кучер е посетил курсанта в болницата и е разговарял с него.

Не го натоварихме с въпроси, просто попитахме как можем да помогнем. Той каза, че всичко се е случило като в компютърна игра. Не помни всичко, загубил е съзнание на определен етап. След като дошъл в съзнание, той напуснал останките на самолета, доколкото сега разбираме, и започнал да гаси колегата си. Оцелял е в самолета“, казва областния управител.

Военно-транспортен самолет Ан-26 катастрофира близо до град Чугуев в района на Харков предната вечер по време на учебен полет. На борда е имало 27 души: седем членове на екипажа и 20 курсанти. Двадесет и пет души загинаха на място, двама курсанти са успели да напуснат самолета, но един от тях по-късно почина в болница.

Разследващите образуваха наказателно дело за нарушаване на правилата за полет и подготовка за него. Разглеждат се четири версии: техническа неизправност; грешка на екипажа; неправилно изпълнение на служебни задължения от отговорните за контрол на полета; проблеми с техническото обслужване и подготовката за полет.

Прегледана: 43338

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече