Пострадалата в София сръбкиня: Бях на косъм от смъртта

0

„Не ми се мисли как можеше да завърши всичко. Този мъж можеше да ме убие!“. Това коментира класната сръбска атлетка Оливера Йевтич пред изданието в родината си „Ало“ по повод инцидента в маратона на София в неделя. Участничката на пет Олимпиади беше грубо изблъскана и повалена на паветата на площад площад „Княз Александър Батенберг“ при старта на 10-километровата дистанция. Впоследствие стана ясно кой й стори това – Боян Вачев, който вече е задържан.

„Ако бях ударила директно главата си на паветата, това със сигурност щеше да сложи край на живота ми! Извадих късмет, че до мен имаше мъж и си паднах на бедрото“, коментира Йевтич.

„В онзи момент започнах да крещя „Главата ме боли, главата ме боли!“. Мислех, че това са последните ми думи. Медицинският екип бързо стигна до мен и ми оказа първа помощ“, разказа сръбкинята.

43-годишната Йевтич е убедена, че Вачев я е атакувал умишлено. „Видях видеото как минава през останалите, той атакуваше мен. Почувствах животински инстинкт в момента, в който ме изблъска. Човекът може би тежеше повече от 100 килограма. Искам да знам причината да ме атакува толкова грубо. Той сякаш се стремеше да ме нарани“, добави тя.

„В крайна сметка важното е, че нямам счупвания, но главата ми все още ме боли“, каза още Йевтич.

„Питам се дали съм сторила нещо нередно в живота си. Не знам дали има някакъв интерес към мен, но съм сигурна, че се е упражнявал как точно да ме атакува“, добави сръбкинята.

„Голям пропуск на организаторите. Той е завършил състезанието. Не ми е ясно как никой не го е задържал при финиширането му. Вярвам, че българската полиция ще разреши случая. Християнско е да се прощава, бих приела извинението му, но искам да знам истинската причина за грубото му действие“, каза още Йевтич.

Прегледана: 40243

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече