330 млрд. долара са нужни за справяне с глада до 2030

0

330 милиарда долара са необходими за справяне с глада до 2030 г., според проучване, разкрито от правителството на Германия.

Изследователски групи са събрали данни от 23 държави и са установили, че международните донори ще трябва да отпуснат още 14 милиарда долара на година към разходите за продоволствена сигурност и храна през следващите 10 г., което е повече от два пъти над сегашния им принос. Държавите с ниски и средни доходи също ще трябва да отпуснат други 19 милиарда долара на година, потенциално чрез данъчно облагане

Проучването, публикувано тази седмица, пише „Гардиън“, съвпадна с предупреждението, че светът трябва да изкачи „огромна планина“, за да сложи край на глада, като 11 държави показват „тревожни“ нива на глад и „сериозни“ нива в други 40 държави, според Глобалния индекс на глада.

„Опитваме се да разрешим проблем тук – гладът се увеличава – и все още почти 700 милиона души си лягат гладни. Това, което харчим в момента, не помага на тези хора“, коментира Карин Смолър, съпредседател на коалицията Ceres2030, финансирана от германското правителство и Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“.

Изследването включва разработването на инструмент с изкуствен интелект за анализиране на половин милион научни публикации през последните 20 г. за откриване на доказателства какво работи за справяне с глада.

Прегледана: 39058

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече