Мариус Куркински живее под наем от 31 години

0

Пандемията от Ковид-19 остави без софийски апартамент театралния и киноактьор, режисьор и музикален изпълнител Мариус Куркински. Откакто е в София, вече 31 години, роденият на 15 октомври 1969 г. в Нови пазар творец живее под наем.

В началото на годината Мариус най-после взел решение да предприеме сериозната крачка към закупуването на свое собствено жилище. Куркински се надявал да получи ипотечен кредит от банка.
„Отидох в банката да питам за условията. Бях по адвокати и брокери на имоти, но седмица по-късно обявиха извънредното положение заради коронавируса“, призна талантът в интервю пред столичен седмичник.

Така мисия „Дом“ била замразена за неопределено време и Куркински няма представа дали скоро ще може отново да се заеме с нея предвид цялостната обстановка около коронавируса. За артистите на свободна практика последните месеци не бяха никак леки, тъй като театралите на работеха заради заразата.

„Трудно беше, но не мога да се оплача. Досега съм изкарвал прехраната си само от театъра. В миналото си съм имал моменти, когато съм си броял стотинките. Това беше преди шест-седем години. Така се случи, че тогава нямах работа, предложения и вдъхновение. Сега играем при определени изисквания за дистанция между зрителите, без да използваме пълния капацитет на салоните, но това е положението. За мен е важно да си свърша работата, да си изиграя представлението, а не колко пари ще взема. Публиката го знае. Когато намалеят приходите, се оправям със затягане на колана и по-скромен живот“, призна още Мариус.

Прегледана: 38224

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече