Измамиха лекар да си купи „лампата на Аладин“ срещу 93 000 долара

0

Двама мъже са измамили лекар да си купи „лампата на Аладин“ срещу 93 000 долара, като дори измислили фалшив джин (дух – бел. ред.), съобщава AFP, цитирана от БГНЕС. Измамниците са арестувани, заяви служител на полицията в Индия.

Леик Хан е потърсил помощта на полицията в северната част на индийския щат Утар Прадеш, след като разбрал, че лампата не притежава никакви магически сили, както е описано в популярната приказка за Аладин и неговия дух, който се появява, след като потъркаш лампата и изпълнява желания.

„Измамниците са сключили сделка за много по-голяма сума, но лекарят е платил около седем милиона рупии (93 000 долара)“, споделил пред агенцията каза старши офицер Амит Раи.

Мъжете са арестувани в четвъртък и са оставени в ареста до повдигане на обвиненията. Съпругата на единия от тях също е замесена в измамата и в момента се издирва.

В подадената миналата неделя жалба Хан обяснява, че единият от мъжете се представил за окултист и е направил така, че от лампата да се появи джин, пишат местните издания.

Когато Хан попитал дали може да докосне джина или да занесе лампата у дома, те отказали под претекст, че това може да му навреди, се посочва още в жалбата.

Накрая измамниците се съгласили да му продали лампата, обещавайки, че тя ще му донесе здраве, богатство и късмет.

Хан заяви, че по-късно осъзнал, че „джинът“ в действителност е бил един от маскираните мъже.

Разследването показало, че мошениците са измамили по същия начин и други семейства, а общата сума, натрупана от тази „търговия”, възлиза на няколко милиона рупии, каза Раи.

Прегледана: 42793

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече