Падна още един мит: Децата не увеличават риска от Covid-19 за възрастните

0

Да живееш с деца не увеличава риска от тежък коронавирус при възрастните, разкрива ново проучване, цитирано от Би Би Си.

Изследването разглежда данни за 9 млн. възрастни под 65-годишна възраст между февруари и август, сравнявайки риска за тези, които живеят без и с деца.

Споделянето на къща с подрастващи под 18-годишна възраст не увеличава риска от сериозно заразяване или смърт от Covid-19.

    Учените смятат, че децата, които се връщат от училище у дома не носят допълнителна вреда.

Изследователите от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицинска и Оксфордския университет разкрили, че възрастните, живеещи с много малки деца или такива в предучилищна възраст не са изложени на увеличен риск от заразяване с Covid-19 или свързан прием в болница.

Всъщност те установяват, че е около 25% по-малко вероятно да починaт от Covid-19 в сравнение с тези, които живеят без деца. Това вероятно се дължи на по-здравословните навици на тези, които се грижат за деца.

Хората, живеещи с деца в гимназиална възраст, са изложени на много малко увеличен риск от заразяване с Covid-19 (8%), но не и от хоспитализация.

Прегледана: 41873

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече