Недоволства и протести от пълната карантина в Англия

0

Британското правителство извади Дания от списъка с „транспортните коридори“, а полицията извърши над 100 ареста в централен Лондон по време на протести срещу влязлата вчера пълна карантина в Англия.

От 4.00 часа тази сутрин всички пристигащи от Дания на Острова трябва да се самоизолират за 14 дни.

Правителството не даде никакъв шанс на хората да преаранжират техните пътувания, защото мярката бе обявена само два часа преди да влезе в сила.

Министърът на транспорта Грант Шапс заяви, че това е „спешно решение, взето през нощта в отговор на последните развития“.

Става дума за откритата мутирала версия на Covid-19, свързана с ферми за норки в Дания.

След като в Англия от вчера влезе в сила пълна карантина, снощи полицията арестува поне 104 души, изразили несъгласие със строгите мерки на протест в централен Лондон. Полицията се аргументира с това, че подобни събирания са незаконни и излагат на риск останалите.

Още вчера от Даунинг стрийт предупредиха, че полицията ще бъде особено бдителна и стриктна към нарушителите на разпоредбите.

В университета в Манчестър пък студенти повалиха издигната през нощта телена ограда около техния кампус. Студеннтите заявиха, че оградата, която е блокирала преминаването между отделните постройки, ги е накарала да се почувстват като затворницзи.

А в Ливърпул днес започна пилотната програма за масово тестване на цялото население, възлизащо на половин милион души.

Прегледана: 41498

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече