Тръмп води на Байдън в щата Джорджия с едва 665 гласа

0

Преднината на американския президент Доналд Тръмп пред неговия опонент от Демократическата партия Джо Байдън в щата Джорджия се е свила до едва 665 гласа, съобщиха CNN и Decision Desk.

В момента и Тръмп и Байдън разполагат с 49,4% от подадените в щата гласове, като за настоящия президент техният брой е 2 448 183, а за опонентата му от Демократическата партия – 2 447 518. До момента са обработени приблизително 99% от гласовете.

Не е изключено Байдън да победи с малко в Джорджия, като се има предвид, че остават да бъдат преброени 3% от гласовете в окръг Клейтън, където при 97% от преборените бюлетини кандидатът на демократите води убедително с 84,9% спрямо едва 14,2% в подкрепа на Тръмп.

Тези 3% от останалите непреброени бюлетини в окръг Клейтън са между хиляда и две хиляди гласа, а сега разликата между двамата кандидат-президенти е сведена до 665 глас.

Извън съмнение е, че който и да загуби в Джорджия ще настоява за повторно преброяване, тъй като крайната разлика между Тръмп и Байдън вероятно ще бъде едва няколкостотин гласа.

Ако Байдън спечели щата Джорджия, даващ 16 електорални гласа, Тръмп ще трябва да победи във всичките останали оспорвани щати, където броенето продължава, за да успее да запази поста си за още четири години. Но поне в щатите Невада и Аризона все още води Джо Байдън.

Прегледана: 41564

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече