Атина опустя: Навън излизаш само с SMS

0

От днес до края на месеца Гърция е под пълна карантина. Границите продължат да са отворени, но при наличие на отрицателен тест за коронавирус. Германия включи областите Атика и Северна Гърция в рисковите райони и налага задължителна 10-дневна карантина на пристигащите от тези зони.

Полицейски патрули следят за спазване на мерките. От днес глобите за нарушение се увеличиха двойно, предупредиха властите. За неносене на маска или неправилно поставяне глобата от 150 евро е вече 300 евро. По 500 евро плащат работодатели при издадени фалшиви документи за движение на служители.

На изходите на населените места връщат и глобяват хората, които напускат без основание района.

Всички търговски обекти са затворени с изключение на хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Излизане от дома се позволява само с потвърдено от властите разрешение.

От днес се изисква отрицателен тест за коронавирус от всички влизащи в Гърция и през летищата, независимо от коя страна пристигат. Отново затвориха църквите. Литургия се извършва, но без присъствие на хората, което според проучване за гърците е най-тежката мярка по време на карантина.

Лидерите на опозицията обвиниха лично премиера за закъснели мерки срещу пандемията и настояха за оставка на министъра на здравеопазването.

Прегледана: 41469

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече