Силата на човешкия дух: 106-годишна се възстанови от Covid-19

0

Жена на 106 години се е възстановила от Covid-19 в Германия, съобщи БТА, като цитира болницата в град Ораниенбург в близост до Берлин, където е била настанена пациентката.

Столетницата е била изписана по-рано през седмицата. „Тя беше в много добро общо състояние за възрастта си и имунната й система успя да се пребори с вируса с наша подкрепа“, каза главният лекар Харалд Панвиц.

Жената е дошла в болницата в Ораниенбург заради стомашни спазми и диария, без сериозни дихателни проблеми. Направен тест обаче е потвърдил, че тя е с Covid-19, и веднага е била поставена в изолация. По нейна молба името й не се споменава.

От  компанията, управляваща болницата в град Ораниенбург, „Оберхавел Клиникен“ отбелязват, че в техни лечебни заведения от заболяването, причинено от новия коронавирус, са се излекували и други възрастни пациенти.

Преди няколко дни 97-годишна жена – също от провинция Бранденбург, е била изписана от болница в Берлин, след като е била лекувана от Covid-19. Възрастната пациентка от град Бернау е постъпила в болничното заведение със съмнение за инсулт.

Прегледана: 43243

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече