За да оцелее в кризата, „Дисни“ ще уволни 32 000 работници през 2021 г.

0

Дисни съобщи, че ще съкрати 32 000 работни места през 2021 г., главно от американското подразделение на тематичните паркове. Това е увеличение от съкращенията, обявени през септември, информира АФП.

  Компанията, която преди това заяви, че ще съкрати 28 000 работни места, се бори с пандемията и социалните ограничения.   Според декларация в Комисията за ценни книжа и борси, съкращенията, за които Variety съобщават, че са част от съобщението през септември, ще бъдат направени през първата половина на следващата година.   „Поради настоящия климат, включително въздействията от COVID-19, и променящата се среда, в която работим, компанията трябва да поработи върху ефективността на персонала си, включително ограничавайки наемането на работници до критични бизнес роли, уволнения и намаления на работещите на ръководни постове“, съобщи „Дисни“ в декларация, обясняваща загубите на работни места.

По-голямата част от съкращенията ще бъдат в „Паркове, развлечения и продукти“, добави компанията.   От 3 октомври около 37 000 служители бяха пуснати отпуска, съобщи Variety.   Според CNBC в Дисни работят около 203 000 души в световен мащаб с около 20% от тях на непълно работно време.   Привличайки милиони туристи всяка година, „Дисниленд” в Анахайм близо до Лос Анджелис е вторият най-посещаван тематичен парк в света, след „Вълшебното кралство в света Уолт Дисни” в Орландо. Но за разлика от тематичните паркове на „Дисни” във Флорида, Токио, Хонг Конг, Шанхай и Париж, курортът „Анахайм” досега не успя да отвори отново поради ограниченията заради коронавируса в държавата.   Този ход се дължи на загубата на „Дисни” от 4,7 милиарда долара през последното тримесечие, което отразява удара на бизнеса с тематични паркове и забавянето или отлагането на големи филмови издания. 

Прегледана: 43928

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече