80 години от рождението на ненадминатия Брус Лий

0

Само произнасянето на името му предизвика представата за виртуозни удари и техники, с които раздава правосъдие сред лошите. Той е един от първите актьори от азиатски произход, който успява да получи главна роля в продукция на Холивуд. Благодарение на него Далечният Изток изживява подем и заема заслужено място в западната култура.

За краткото време на екран Брус Лий успява да популяризира кунг фу стила и да вдъхнови и повлияе върху живота на цяло поколение деца, тръгнали по стъпките на източните бойни изкуства. 

„Не се страхувай от провала. Не провалът, а ниската цел е престъпление. Във великите опити е славно дори да се провалиш“, казва той.

Невероятният актьор и майстор на бойните изкуства Брус Лий всъщност се казва Лий Юен Кам. Името му в превод от китайски значи „Защитник на Сан Франциско“.

Роден е на 27 ноември 1940 г. в Сан Франциско. Напуска този свят само 32 години по-късно – нa 20 юли 1973 г. По това време е на върха на славата след филма си „Операция Дракон“.

И до днес няма категорично мнение за смъртта му. Според медицинската експертиза причината е мозъчна аневризма. Според други обаче е убит, защото е разгласил тайните на кунг-фу.

Прегледана: 44393

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече