От Кремъл отрекоха, че Путин се бори с рак, паркинсон и депресия

0

Историкът Валерий Соловей, бивш професор от Московския държавен институт за международни отношения е категоричен – в началото на 2021 година в Русия ще има големи промени. „През януари Владимир Путин ще оповести своите планове за предаване на властта“, твърди Соловей. Според него, става дума за „обширна смяна на кадри“.

В разговор с радио „Ехото на Москва“ Соловей обясни, че на решенията на Путин влияят само най близките му – дъщеря му и още няколко приятели.

„Всичко това са празни приказки и пълна глупост. Президентът е в добро здраве. Той няма намерение да се оттегля и е в отлична форма“, коментира на свой ред говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Критичната към властта журналистка Юлия Латинина също е скептична към информацията. Тя смята, че Валерий Соловей го прави самоцелно, само за да се шуми и говори – за Путин, но и за самия Соловей, чиито поверителни информации мнозина вече подложиха на съмнение.

Всяка поява на Путин и бездруго внимателно се наблюдава и анализира. Но не само мимиката и жестовете му са внимателно наблюдавани. Следи се и колко често президентът напуска своята резиденция в покрайнините на Москва. Мнозина тълкуват многозначително факта, че той твърде рядко вече се показва на публични места. Макар че това може би се дължи и на опасността, свързана с пандемията.

Запознати твърдят, че има и други подсказки за предстояща промяна – многобройните ретроспекции за Путин и неговите години на власт в Русия, които от седмици насам показва държавната телевизия. Там се припомнят най-добрите му вицове, непоказвани досега снимки от частния му архив, редки кадри от вътрешността на Кремъл и какво ли още не.

А може би, казва журналистката Юлия Таратута, Кремъл просто сондира настроенията, за да види кой ще остане лоялен към президента и кой ще се впусне в евентуална битка за властта, в която – пак според същите слухове – активна роля играела и дъщерята на Путин.

Прегледана: 43259

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече